Jarňáky v Opárně

 /  webmaster

Hned druhá nejdelší akce po letním táboře jsou jarní prázdniny. Letos jsem vyrazili do nově zrekonstruovaného Opárenského mlýna, ve kterém jsme málem zamrzli. Jak se nám dařilo, či nedařilo se dozvíte v tomto hezkém článku od Mícy.

Další náš výlet byl Opárenský mlýn, kam jsme jeli o jarních prázdninách. Ten mlýn byl nově zrekonstruovaný a dokončený byl v září 2011.

Byly to dva baráky, v jednom jsme spali my Staňáci mladší :D a v druhým spali Staňáci starší (vedoucí). Byla tam obrovská peckózní pec, tam jsme si vždycky ohřívali nohy :)

Druhý den jsme byli rozdělení do tří týmů: MYŠKY s.r.o., (J)ELITA a AŇONIMAUZ. V těch týmech jsme soutěžili celou tu dobu. Každý tým měl vymyslet dvě hry a to jednu dovnitř a jednu na ven. Tu hru si pak zahráli zbylé dva týmy. Kousek od mlýna byla zřícenina, tam se většinou odehrávaly skoro všechny hry. Byly tam schované různé šifry a tak. Největší sranda byla ta, že když jsme šli ráno na snídani, museli jsme si vylosovat dvojice, vždy to byl kluk a holka a v těch dvojicích jsme byli k sobě přivázaní provázkem za ruce celý den. Jedli jsme tak, myli nádobí, nakonec jsme i tak spali. No prostě to bylo hustopekelný :D.

Jeden den nás navštívil pán jménem Luboš, nebo jsme mu mohli říkat ŠEJK, který byl s CHKO (chráněná krajiná oblast). Povídal nám o květinách, zvířatech a o okolí. Potom jsme se naobědvali i s Lubošem jsme se oblíkli a vyrazili na kopec Boreč. Protože jsme borečci, tak jsme tam museli jít :) Byli tam takové jámy, ze kterých šla horká pára, takže jsme se tam všichni schovávali, abychom nezmrzli. Luboš nám pověděl ještě něco o Boreči a pak jsme šli nazpátek. Házeli jsme po sobě sníh, schazovali jsme se do sněhu a jako obvykle jsme dělali kraviny, protože ten kdo nedělá kraviny, není Staňák :D

Asi předposlední den bylo úplně užásné jídlo, k obědu jsme měli kuře s bramborem a k večeři vdolky. Málem jsem zapoměla na jednu důležitou věc, Ondra dostal k vánocům sérii Harryho Pottera, tak jsme celý týden koukali. Vždycky nějak po večeři jsme skoukli jeden, max. dva díly. V sobotu, poslední den, jsme si ráno zabalili naše věci a potom jsme začali uklízet ten náš luxusní bordel… Pak už jsme se jen naobědvali a šli na vlak. Před školou na nás čekali rodiče :) Vyvedený výlet jako vždy.

Míca

Prohlédněte si fotografie z jarňáků v naší fotogalerii