Velikonoce v Broumově aneb výjezdní zasedání snášírny vajec

 /  webmaster

Výjezdní zasedání našeho podniku, tedy oddílu, letos probíhalo v Broumově u Tachova. Účast byla opravdu veliká. Co jsme tam prováděli? Odpovědi hledejte níže…

Ve čtvrtek 5.4. jsme obdrželi tzv. „Slepičí listy“, ve kterých jsme se dozvěděli moc hezké zprávy např. nám připomínala v jakém oddělení makáme a jak se vůbec jmenujeme, nebo jak uplést pomlázku, dokonce i básnička tam byla, dále že naše firma na vajíčka krachuje apod.

No prostě počteníčko do vlaku. Na toto výjezdní zasedání v Broumově jsme se tedy vydali proto, abychom zachránili vajíčka a tím i naší masohustokrutózní firmu. Na místo určení jsme dorazili zhruba po druhé hodině odpolední, vybalili jsme zavazadla, jídlo apod…

Po celou dobu zasedání jsme si museli říkat svými firemními jmény a dostali jsme na krk vajíčko, které jsme museli mít pořád u sebe a když ne, tak nám ho mohl někdo rozsekat. Cílem bylo, aby nám vejce vydržela co nejdéle a někdo se pak stal výhercem – byla to Terka, tedy Otýlie Bílková. Druhý den jsme se jako firma šli vyvenčit až za německé hranice do „mrtvého“ města Mähring. Cestou jsme si zahráli hru, kde jsme museli vybrat jednoho jezdce a další tři udělali kvočnu, jak je vidět na fotkách. Zpátky jsme se vrátili pěkně upajdaný a unavený. Večer jsme pak odpočívali a později si zahráli na kytaru, pořádně jsme to roztočili! Následujícího dne se naše výjezdní zasedání přesunulo do Mariánských lázní, kde jsme ochutnali hodně silnou minerálku, dali si oplatky a poté oběd u číňana. Večer po návratu jsme zkoušeli a hlavně vymýšleli naše krutopřísný divadlo „Červená Facekulka“, pak jsme si zabrnkali a šli spát. Dalšího dne už to byla jen pohoda. Postavili jsme si gorku, ale hlavním úkolem bylo naučit se na pondělí básničku a uplést pomlázku. Holky jen zdobily.

Byli jsme rozdělení do tří týmů, dva klučičí a jeden holčičí (Kvočny, Vejce veřejné a Walda Eggs), a během dne si ve vesnici najít někoho, kdo by nás naučil plést pomlázku a holky naučil malovat vajíčka a poté s tímto člověkem udělat fotku či video. To byla doba, než jsme někoho našli, ale nakonec se povedlo, našli se dva mladí kluci, kteří nás oba dva týmy naučili plést pomlázku a zavedli nás i pro bezva proutky. Takže úkol splněn. Večer zase brnkání a dalšího rána se šlo na věc. Holky dostali už v půl osmý, ještě v posteli, pořádnej vejprask. Po snídani a pořádným vejprasku jsme šli dál koledovat do města, teda vesnice. Obešli jsme skoro celou vesnici. Kotlík už pod náporem vajíček a sladkostí přetékal tak, že jsme měli i plné kapsy. Prostě super den. Když jsme se vrátili s koledou, tak jsme ji vyklopili do krabice a šli si balit a uklízet chatu i kolem chaty. Kolem druhé hodiny jsme se opět postupně nalodili do auta a byli odváženi na nádraží v Plané, odkud jsme frčeli zpět domů.

Složil Fífa alias Kvido Kvok

Tohoto výjezdního zasedání se účastnilo celkem 16 zaměstnanců našeho podniku a to:

Doubravka Zajícová – Míca

Gizela Slepičková – Míša

Blažej Košíček – David

Waldemar Kuřátko – Lukáš

Kvido Kvok – Fífa

Bonifác Pomlázka – Samík

Věnceslav Píp – Záhon

Řehoř Kuře – Honzík

Vavřinec Kraslice – Záklon

Karel Skořápka – Ušák

Otýlie Bílková – Terka

Dorota Kraslicová – Áďa

Vavřinec Kuřecí – Šimák

Vilma Žloudková – Lucka

Amálie Vajíčková – Kačka

Benjamín Vajíčko – Brkos


Fotografie z výletu si můžete prohlédnout ve fotogalerii